Els rovellons

Els rovellonsEls rovellons són coneguts també amb el nom d’esclata-sangs, vinader o rovelló de solell. Tenen un color entre rosat, ataronjat i fons i tot verdós, amb un barret de 4 a 18 cm de diàmetre i el peu cilíndric, rabassut i dur però molt trencadís. La seva carn es ferma, de color blanquinós, i la sang o làtex és de color vinós. El seu gust és lleugerament amarg.

Els rovellons són el motiu pel qual moltes persones surten a bosc i passen hores i hores remenant pinassa. En podem trobar en pinedes i formacions avetoses, sobretot de la regió mediterrània sobre sòls poc àcids, i en llocs calorosos i assoleiats. És molt important no confondre’ls amb els rovellons de lletraga o lleterola, un bolet no comestible, molt semblant al rovelló però molt més petit i amb un color més clar que al trencar-se en surt llet blanca.

A la nostra botiga en pots trobar durant tota la tardor i bona part de l’hivern.



Deixa un comentari